Новини

У Рівному вперше відбудеться міжнародний кінофестиваль

У Рівному влаштовують Міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії». Він триватиме упродовж п’яти днів — із 24 по 28 серпня. Кінодійство такого рівня у місті відбуватиметься вперше. Окрім переглядів фільмів, на учасників фесту чекають майстер-класи. Також організатори планують сформувати банк даних локацій Рівненщини, де можуть відбуватися кінозйомки. Насправді цікавих із цієї точки зору місцин в області чимало, переконують вони. 

Загалом на фестиваль надійшло понад 200 робіт із 40 країн світу. В результаті в конкурсну програму відібрали 68 фільмів. Їхні автори — жителі Іспанії, Німеччини, Канади, США, Ізраїлю, Австралії, Кіпру та інших країн. Серед них є як документальне, так і ігрове кіно, а також анімаційні фільми. Представлені й короткометражки, і повний метр. Однак у них є об’єднавча тема. Всі ці роботи — про людей, які хочуть створити місто мрії. 
 

 
«Конкретного рецепта, як саме це зробити, у фільмах не буде, однак кожен зможе знайти для себе щось своє, — переконує директор Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто Мрії» Віктор Булига. — Взагалі відбирати роботи на конкурс було непросто. Я дивився один анімаційний фільм авторки з Канади і вагався. Зрештою, таки поставив плюс і написав кінематографістці, що її робота пройшла, і запитав, чи матиме вона можливість приїхати в Рівне у дні фестивалю. Відповідь надійшла дуже швидко. Виявляється, авторка роботи має українське коріння і давно хотіла сюди приїхати. Тож наш фестиваль ще не розпочався, а мрії його учасників уже почали здійснюватися». 

Фестиваль має дві програми — міжнародну і національну. Кінодійство розпочнеться із презентації позаконкурсного ірансько-чесько-українського фільму «Осінні спогади». Це історія про бійця АТО, який потребує реабілітації й після поранення приїжджає у Західну Україну, про драматичну долю біженки з Ірану, про простих сільських жителів. Також у рамках фестивалю заплановано презентацію телепроекту, зйомки якого відбуватимуться у Тараканівському форту, що на Рівненщині.  
21.08.2016 | 18:29

КВИТКИ СУВЕНІРИ ЗНИЖКИ